VRTNWS, 25 feb 2022

Bedrijfsleider Roel Mazzucco uit Hasselt probeert familieleden van werknemers te evacueren aan Pools-Oekraïense grens

Roel Mazzucco, een bedrijfsleider uit Hasselt, is vandaag met de auto vertrokken naar de Pools-Oekraïense grens. Dat meldt Het Belang van Limburg. Mazzucco, die via zijn uitzendbureau heel wat Oekraïense medewerkers bij ons inzet, wil hun familieleden aan de grens ophalen en opvangen. “Maar ook andere vluchtelingen wil ik meenemen”, zegt hij, “want er is zich ginder een humanitaire ramp aan het afspelen.”

Roel Mazzucco zet in ons land een 50-tal Oekraïners in, onder meer in de bouw, in winkels en in de zorg. Een aantal van hen is momenteel nog hier, anderen zijn voor een korte vakantie teruggekeerd naar Oekraïne en van hen krijgt hij nu gruwelijke beelden en noodkreten door. Zij mogen ook niet terugkeren maar zijn opgeroepen voor militaire dienst.

Daarom hoopt Mazzucco morgen in de loop van de dag aan de grens aan te komen en hulp te bieden aan familieleden van zijn werknemers. Hij zal ze onder meer in Polen opvangen, er zijn al bedden gezet in het kantoor dat zijn bedrijf daar heeft. Maar hij wil eventueel de mensen ook meebrengen naar hier en hen in Limburg onderdak bieden.

werknemers te evacueren

“Aan de grens is zich daar een humanitaire ramp aan het afspelen, vooral veel vrouwen en kinderen zijn daar samengetroept en smeken om door auto’s of bussen te worden meegenomen”, zegt Mazzucco.

“Onze tussenkomst zal misschien een druppel op een hete plaat zijn, maar we gaan helpen wie we kunnen helpen. Ik ga samen met mijn werknemers in Polen mensen ophalen met de auto’s die we vinden en zo op en neer pendelen. We proberen ook nog een bus te huren. In ons kantoor beschikken we op dit moment over een 30-tal stapelbedden. We zijn ook vrienden ginder aan het mobiliseren om mensen bij hen onder te brengen”, zegt hij.

Ondertussen is Mazzucco er zich van bewust dat hij aan een bijzonder moeilijke expeditie begonnen is, waarvan hij zelf niet weet waar het zal eindigen.

Artikel door: Dirk Reynders, Hilde Lieten
Link:https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/02/25/roel-mazzuco-probeert-familieleden-van-zijn-medewerkers-te-evacu/