VRTNWS, 27 feb 2022

Bedrijfsleider Roel Mazzucco uit Hasselt kan 20-tal familieleden van werknemers evacueren aan Pools-Oekraïense grens

Roel Mazzucco, de Hasseltse zaakvoerder van een uitzendkantoor, heeft een 20-tal familieleden van zijn Oekraïense personeelsleden kunnen evacueren aan de grens met Polen. Ze hebben onderdak gekregen in de Poolse vestiging van zijn uitzendkantoor.

Het uitzendkantoor van Roel Mazzucco heeft heel wat Oekraïense medewerkers in dienst, en hij wil hun families in veiligheid brengen. “Ik heb 8 moeders en zo’n 20 kinderen kunnen meenemen aan de grens. Dat zijn niet alleen familieleden van medewerkers van ons, er zijn ook enkele andere moeders met kinderen bij. Die hadden geen contacten, maar op zo’n moment kan je die mensen daar niet aan hun lot overlaten.”

Onze mensen staan bijna allemaal wel aan een grenspost, om familie, verre familie of vrienden op te vangen

Roel Mazzucco

De vluchtelingen worden nu opgevangen in het Poolse kantoor van het uitzendbureau, vlakbij de Duitse grens. “Alle bureaus zijn aan de kant gezet, daar staan nu bedden. En ook de Poolse medewerkers en hun families proberen nu mensen thuis op te vangen. Want onze mensen staan bijna allemaal wel aan een grenspost, om familie, verre familie of vrienden op te vangen, of vrienden van vrienden, of vrienden van familie.”

uitzendkantoor heeft een 20 tal familieleden van zijn Oekraiense personeelsleden kunnen evacueren

Verschillende Oekraïnse werknemers van Mazzucco zijn opgeroepen door het leger om mee te vechten. “Ik had verschillende mannen die normaal gezien maandag voor ons aan de slag zouden gaan, maar alle mannen tussen 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten. Die zijn nu aan het meevechten. En hun wilskracht is enorm. En dat zijn stevige binken hé, die het gewoon zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te werken, 10 tot 12 uur per dag, 6 dagen op 7 als het moet. Dus op het vlak van motivatie maak ik me geen zorgen. En ze hebben een grote vaderlandsliefde. Dus ik denk dat Poetin het nog niet zo gemakkelijk zal hebben.”

Artikel: Janna De Clerck
Link: VRT NWS:https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/02/27/bedrijfsleider-roel-mazzucco-uit-hasselt-kan-20-tal-familieleden/